Dood door de olifant

001 crushed_by_elephant  In sommige Aziatische landen bestond een afschuwelijke gebruik van olifanten

001 execution_of_prisonsers_belgrade-suleymanname

Bezig met een artikel over olifanten stuitte ik op een gruwelijk aspect van de rechtspraak in landen als India en Siam.

001 330px-jamal_al-din_husayn_inju_shirazi_-_two_folios_from_the_akbarnama_-_walters_w684_-_detail_a

Tot ver in de 19de eeuw bestond daar het gebruik om misdadigers onder grote publieke belangstelling om te brengen met behulp van een olifant. Voor dat doel werden sommige dieren speciaal getraind. Een snelle manier was het hoofd van de misdadiger te verpletteren, maar daar was voor de omstanders weinig aan te beleven. Daarom werden allerlei variaties bedacht. Zo werd de olifant bevolen het slachtoffer op te pakken en hoog in de lucht te werpen en op te vangen op zijn slagtanden. Een andere manier was de crimineel in stukken te snijden met scherpe messen bevestigd aan de tanden en de poten van de olifant. Ook werden de benen en de armen van de veroordeelde vastgebonden en met een ketting bevestigd aan001 le_toru_du_monde het dier. De olifant ging dan lustig ronddraven en slingerde zijn slachtoffer in het rond. Er waren olifanten die hadden geleerd om de ledematen te pakken met de slurf en er dan stevig met de voet op te stampen zodat armen en benen stuk voor stuk werden vermorzeld. Ook werd wel gekozen voor de frontale aanval waarbij het slachtoffer aan een paal werd gebonden. De olifant met de drijver op zijn kop draaide een paar maal om de veroordeelde, nam een flinke aanloop en ramde in op het slachtoffer. De executies eindigden meestal met een flinke stamp op het hoofd.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s