Een roestig uurwerk

1eefec52e3e38ad6a6496e0006660db9--indian-man-india-people  Een roestig uurwerk in India, dat stipt op tijd liep 

Waar het was in India weet ik niet meer precies. We kwamen laat aan, Simone en ik, in een tot hotel verbouwd oud paleis van een maharadja. De volgende morgen ging ik op onderzoek uit en zag dat het hoteldeel van het paleis prachtig was gerestaureerd, maar de verdedigingsmuur en de klokkentoren stonden er vervallen bij. Niettemin sloeg plotseling een welluidende klok hoog in de toren. Als liefhebber van klokken en uurwerken ging ik nieuwsgierig een kijkje nemen. In de toren stond een roestig uurwerk 4waarin geen beweging meer was te krijgen. Hoe kon de klok dan slaan. Ik klauterde langs een ladder naar boven en trof op de eerste verdieping vier oude kerels die gezellig met elkaar zaten te kletsen en te roken. Op de vloer lag een groot zakhorloge. Ik werd hartelijk welkom geheten en vroeg hen met de nodige handgebaren hoe de klok kon slaan terwijl het uurwerk helemaal verroest was. Ze lachten luid en wezen op het zakhorloge. Het liep tegen vieren. Even wachten gebaarden de mannen. De grote wijzer kroop verder. Vier uur. Eén van de mannen pakte een touw en gaf vier keer een flinke ruk. Hoog boven ons sloeg de klok vier uur.

Haveli_mandawa 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s