Een dagje met Cees Buddingh

Buddin2  Aan een ontmoeting met Cees Buddingh heb ik plezierige herinneringen 

Onlangs stuitte ik op de leuke tekeningen van de ‘Blauwbilgorgel’, die Katinka van Haren

download (2) Katinka van Haren Blauwbilgorgel

De Blauwbilgorgel getekend door Katinka van Haren 

heeft gemaakt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het koldergedicht dat Buddingh schreef toen hij in het Sanatorium Zonnegloren in Soest werd verpleegd. Bij het zien van de plaatjes kwamen bij mij herinneringen boven aan de beminnelijke Cees Buddingh, die ik in mijn Rotterdamse tijd verschillende keren heb ontmoet. Het meest is mij een zaterdag bijgebleven. Ik heb de datum opgezocht in de voortreffelijk biografie over Buddingh, van Wim Huijser. Het moet in de zomer van 1980 zijn geweest. Ik werkte toen in het Historische Museum in Rotterdam en had onder meer als taak, voor de stad interessante bezoekers

buddingh-in-sanatorium-550-resized

Cees Buddingh in het sanatorium

rond te leiden door het Schielandshuis en De Dubbelde Palmboom in Delfshaven en aansluitend een tochtje door de haven te maken. Het stadhuis drong aan op een rondleiding op zaterdag met Cees Buddingh en zijn gast. Daar ging mijn vrije zaterdag. De gast van Buddingh

Christopher Isherwood

Christopher Isherwood

bleek Christopher Isherwood te zijn. Ik had toen nog nooit van de man gehoord, maar het werd een gezellige dag met beide heren. Met genoegen kijk ik in mijn boekenkast naar de boeken van Buddingh, de biografie van Huijser en daarnaast het verzamelde werk van de beroemde Isherwood. Dierbare herinneringen aan die zomerse dag met twee heren die iets te melden hadden en bij wie je je geen moment verveelde.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s