Stad van m’n leven

OS41_5  Ze zijn er weer, de populaire stedenboekjes op naam

Ze zijn weer te bestellen de stedenboekjes vol wetenswaardigheden, leuke geschenken met de mogelijkheid om ieder boekje persoonlijk te maken:

Ga naar Allespersoonlijk.nl en dan naar Stad van m’n leven. Volg de aanwijzingen.

042 a 014 t Schaik60 Spotprent Koos Speenhoff door Willem van SchaikHet boekje wordt persoonlijk door:

– Roepnaam en achternaam van de ontvanger op de cover en ook verwerkt in het binnenwerk.

– Persoonlijke boodschap van de afzender in het voorwoord

– Naam afzender in het voorwoord

– en … de mogelijkheid van een foto naar keuze, b.v. van de ontvanger, op de omslag.

De prijs is € 19,90 incl. BTW maar zonder verzendkosten.

Zeer snelle levertijd.022 c pentek ingekl, wezen 18e eeuw archief

Formaat 14×20 cm, paperback, gelamineerd kleurenomslag, full colour binnenwerk, 112 pagina’s, auteur Ruud Spruit

Ieder boekje staat vol met verhalen, weetjes, gezegden en recepten en veel met zorg gekozen afbeeldingen.

 

De eerste vier uitgaven in deze serie zijn: Leiden, Rotterdam, Amersfoort en Haarlem.

IMG_1725

 

                                       LEIDEN

LeidenLeiden heeft alles. Het Rapenburg met de universiteit, musea, grachten en markten. Een stad met levendige straten die worden bevolkt door uitbundige studenten, maar zeker ook met verstilde plekjes. Een stad vol met de meest fantastische verhalen en herinneringen over Goeie Mie, Boerhaave, Jan Steen, Gerrit Dou en burgemeester Van der Werff. De stad van Glippers en Ballen. Een stad met een burcht, monumentale kerken, stadspoorten en hofjes. Een stad met een overvloed aan terrasjes tot aan en op het water. 

ROTTERDAM

RotterdamRotterdam heeft alles. De Erasmusbrug, het station en de markthal. Monumenten en musea. Kerken en kroegen. De stad van Feyenoord en Sparta, de Diergaarde en de Maastunnel. Kleurrijke figuren als Piet Hein, Koos Speenhoff, Pietje Bell, Kaat Mossel, Jonker Frans, Pincoffs en Rie Mastenbroek. Wonderlijke verhalen zoals van Het ‘Keezending’ , de weg naar Kralingen en het Malleschip. Echte Rotterdamse recepten zoals Maasstroompjes en Hemelvaartsbollen. De stad van het bombardement en de fantastische herbouw tot op de dag van vandaag.

                                       AMERSFOORT

AmersfoortAmersfoort heeft alles. Vergezichten over de weilanden, de parken en de Eem. Grachten en wallen. Het geografisch middelpunt van Nederland. De stad van de Kei, Mondriaan en de Dolle Jonker. Een stad met musea zoals Flehite, monumenten zoals de Muurhuizen, de Koppelpoort en de ‘Lange Jan’ met zijn honderd klokken. Een stad met een rijke geschiedenis vanaf een mirakel in de Middeleeuwen tot de grote evacuatie in 1940.

 

                                       HAARLEM

HaarlemHaarlem heeft alles. Een oude binnenstad met de leukste winkels en terrassen. De prachtige Grote Kerk, het unieke Frans Halsmuseum, molen de Adriaan en Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Haarlem, de stad van Malle Babbe, Frans Hals, de reus Cajanus, Keetje Hodshon, Godfried Bomans, Kenau en Jaapje de weesjongen. De stad van Pim Mulier en zijn ‘Roodbroeken’, Haarlemmerolie, kousen van Hin, bloemen van Krelage en de fietsen van Viets. Lekkernijen als Haarlemmer Halletjes, Paassoep en Spekkoek.  Een stad barstensvol verhalen.

n.b. De plakkertjes geven aan waar de naam en de foto van de ontvanger komen 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s