Prinses Beatrix 80 jaar

1200px-Prinses_Beatrix   De tachtigste  verjaardag van Prinses Beatrix roept bij mijn vrouw Simone en mij tal van herinneringen op 

Herinneringen aan de keren dat wij Beatrix en Claus hebben ontmoet. Een bezoek vantoen nog Koningin Beatrix gevolgd door een receptie in het Westfries Museum. De

Beatrix

Bezoek van de koningin aan het Westfries Museum 

opening van de grote tentoonstelling over J.P. Coen en de Molukken in aanwezigheid van Prins Claus. De concertjes in Paleis Noordeinde. De uitreiking van een architectuurprijs door Prins Claus in het museum. Het komische stropdas incident in het Paleis op de Dam, waarbij Prins Claus vol bewondering voor de kleurige kleding van de prijswinnaars uit Afrika, zijn stropdas afwierp. Een gebaar dat gevolgd werd door de meeste mannelijk aanwezigen. (Ik had net een mooie nieuwe stropdas, dus dat heb ik maar niet gedaan). Maar vooral is ons bijgebleven de intieme uitgebreide lunch in Huis ten Bosch ter gelegenheid van het afscheid van de ambassadeur van Maleisië, die twee vrienden als gast mocht uitnodigen. Simone zat gezellig te kletsen met Prins Claus over antieke stoffen en kostuumrestauraties. Ik kreeg een spervuur van vragen van de koningin op mij afgevuurd en kwam nauwelijks aan eten toe. Eén van de weinige maaltijden uit mijn verleden waarvan ik even hongerig opstond als ik was gaan zitten. Maar wel een heel bijzondere herinnering.

ANP090115351-1

Het stropdas incident 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s