De Musical Alexander Hamilton

012 Alexander_Hamilton_portrait_by_John_Trumbull_1806 Washington University Law School  Wie is Alexander Hamilton? 

001 US10dollarbill-Series_2004A

De musical Hamilton is een daverend succes op Broadway.  November dit jaar (2017) is de première in Londen, daarna volgen andere Europese steden. Joop van den Ende heeft december 2016 in het programma DWDD aangekondigd dat de musical binnen drie jaar ook in Nederland te zien zal zijn.

Maar wie is Alexander Hamilton?American Revolutionary War (1775-1783). The Boston Massacre (1770).

In de Verenigde Staten is hij bekend als de man van het tien dollar biljet, één van de strijders voor de Amerikaanse onafhankelijkheid. ‘Een founding father’

Zijn leven leent zich uitstekend voor een musical: Zijn roerige jeugd op een Caraïbisch eiland, zijn strijd aan de zijde van George Washington, zijn carrière onder meer als minister van financiën, zijn huwelijk met een dochter uit een vooraanstaande familie, zijn overspel gevolgd door chantage en roddel, de dood van zijn zoon in een duel en tenslotte de dood van Hamilton zelf, ook al in een duel, leveren meer dan genoeg stof voor spannende verhalen.

In het tijdschrift G-Geschiedenis, nr. 7, van 25 oktober 2017, verscheen mijn artikel over de opwindende jeugd en spannende jonge jaren van Hamilton verschijnen.

Op deze site komt het verhaal over zijn leven en stukken over de rol die Nederland tijdens het leven van Hamilton (1755 – 1804) heeft gespeeld in de Amerikaanse vrijheidsstrijd. 

005 Washington_Crossing_the_Delaware_by_Emanuel_Leutze,_MMA-NYC,_1851

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s