Mata Hari in Rotterdam

r mata-hari-4Die avond zou Koos Speenhoff niet snel vergeten 

 

Op een onverwacht moment stond Mata Hari op de stoep bij de Rotterdamse cabaretier Koos Speenhoff.

r SFA03_SFA022004462_X

Koos Speenhoff 

Ze was op zoek naar onderdak en een baantje. Speenhoff was helemaal van de kaart. Hij herinnerde zich later nog levendig dat zij kwam proefdansen:‘Wat was ze onzegbaar mooi. Mijn collegaas stonden er van te piekoogen … die smullers toch. Een bijna volmaakt lichaam had ze. Wat tenger voor een Venus misschien. Maar wat een prachtig gesloten beenen van de vrouwelijkheid tot hare enkels. Geen straaltje licht kwam er door.

mata-hari-4 (1)

Mata Hari

Een gewelfde buik en kinderlijke borsten, Schouders die rondden en wat dropen. Een lieve hals en een hoofdje om mee te nemen en op te zetten’. Na enkele succesvolle voorstellingen werd zij opgemerkt door een heer die haar meenam naar Parijs waar zij triomfen zou oogsten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s