Marie Vink

Wie was Marie Vink ook alweer? 

058 a 5815188013_ac4df5c662_o Marie van Eijsden Vink

Ruim veertig jaar speelde Marie van Eijsden-Vink (1864-1953) bij Rotterdamse gezelschappen. Zij was een ster. Koos Speenhoff schreef in zijn memoires:‘Jaren lang bezocht ik den Schouwburg te Rotterdam, vooral als Marietje en naderhand Marie Vink in hare vroolijke rollen speelde. Men vergeet vele namen van stukken maar ik herinner me: Het Dertigjarige Leven eens Dobbelaars, Kloris en Roosje, Maria Stuart, Miss Hob en andere. Natuurlijk was ik innig genegen tot haar. Ik mag wel zeggen dat ik van haar hield en dat ik op mijn kamertje haar portret had hangen in mijn boekenkastje. Als ik de deur er van opende, hoorde ik haar stem en bewoog ik mijn jonge hoofd van bak- naar stuurboord en zuchtte’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s